/bunit.png

Bao Bunit

Chilimajoneesia ja Korealainen Coleslaw
1h chili korea

4 henkilön ostoslista:

* 1x Korianteri
* 1x Lime
* 1x punainen medium chili
* Purjo tai kevätsipulinippu
* Valkosipulia
* 800g Keräkaali
* Oliiviöljyä
* Punaviinietikka
* 3 dl Kruunumajoneesia
* Ketsuppia
* Sweet Chili -kastiketta
* Gochujang chilitahnaa
* Hunajaa
* 400g Kanan rintapaloja / sisäfilee TAI pkt Jättikatkaravunpyrstöjä & Öljyä friteeraamiseen & Maissijauhoa
* 2 pkt Vaasan Street Food Bao höyrysämpylä
* Seesaminsiemeniä
* 1 tlk Ananasrenkaita

Mausteet:

  • Suola
  • Paprikajauhe
  • Chilimauste
  • Chilihiutale
  • Sokeri

Chimichurri kastike Bao Buneille

  • 2 dl korianteria
  • 1 Punainen medium chili
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 4 rkl Oliiviöljyä
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl sokeria

Pilko tai hienonna kaikki pieneksi ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Siirrä syrjään maustumaan ja odottamaan muita vaiheita.

Chilimajoneesi Bao Buneille

  • 1 dl majoneesia
  • Puolikkaan limeen mehut
  • 1 tl Chilihiutale
  • 1 rkl Ketsuppi
  • 2 rkl Sweet Chili -kastike
  • 1 rkl Gochujang chilitahna
  • 1 tl Chilimauste

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Siirrä syrjään maustumaan ja odottamaan muita vaiheita. Lisää maun mukaan chiliä tai Sweet chili kastiketta.

Coleslawin chilimajoneesi

  • 2 dl Majoneesia
  • 2 rkl Gochujang korealaista chilitahnaa
  • 2 rkl hunajaa
  • Puolikkaan limeenmehut
  • 1 rkl Seesamiöljyä

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Siirrä syrjään maustumaan ja odottamaan muita vaiheita.

Korealainen Coleslaw

  • 800 g keräkaali
  • 1 rkl suolaa
  • 3 dl purjoa tai kevätsipulia hienonnettuna
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 2 rkl seesaminsiemeniä

Suikaloi kaali pieniksi lastuiksi ja poista kaalin kanta. Laita kaalin kulhoon ja lisää suola samalla sekoittaen. Lisää kaalin päälle esimerkiksi lautanen painoksi ja anna maustua vähintään 30 minuuttia, mielellään tunti tai yli. Valuta tämän jälkeen ylimääräinen neste pois. Leikkaa sipulit pieneksi ja sekoita kaalin joukkoon. Lisää tämän jälkeen chilimajoneesi ja seesaminsiemenet.

Bao Bunit Kanalla tai Jättikatkaravuilla

Kanalla

  1. Nosta kanapalat lämpeämään 30 minuuttia ennen grillausta. Grillaa kanat ja mausta suolalla.
  2. Kiehauta vesi höyrykattilassa. Lisää Bao Bunit ja pidä n. 2 minuuttia tai kunnes Bunit ovat pehmeitä.
  3. Leikkaa Bao Bunit auki veitsellä ja valele kana pala Chimichurrilla. Lisää päälle ananasrengas ja renkaan päälle sopiva määrä chilimajoneesia.
  4. Koristele Bunit seesaminsiemenillä ja tarjoile Coleslawin kanssa.

Jättikatkaravulla

  1. Sulata jättikatkaravut ja pyörittele tämän jälkeen maissijauhossa.
  2. Lämmitä öljy rasvakeittimessä tai kattilassa ja friteeraa ravut kevyesti
  3. Kiehauta vesi höyrykattilassa. Lisää Bao Bunit ja pidä n. 2 minuuttia tai kunnes Bunit ovat pehmeitä.
  4. Leikkaa Bao Bunit auki veitsellä ja valele jättikatkarapu Chimichurrilla. Lisää päälle ananasrengas ja renkaan päälle sopiva määrä chilimajoneesia.
  5. Koristele Bunit seesaminsiemenillä ja tarjoile Coleslawin kanssa.