/juhlakinkku.png

Joulupöydän juhlakinkku

Parasta Joulupöytään
10h liha joulu

Ostoslista:

* 5kg harmaasuolattu juhlakinkku
* Keltuainen
* Sinappi
* Korppujauhoja

Nosta jääkaappikylmä kinkku pöydälle lämpeämään n. 4-5h ennen paistoa. Paista kinkku paksumpi puoli kohti uunin takaosaa ja kamara yläpuolella ensin 200 asteessa 30min ja tämän jälkeen n. 1.5h per kilo 120 asteessa (kiertoilma n. 100). Pidä kinkun alla uunipeltiä, jossa on vettä koko pellin alalta. Lisää vettä välillä pellille.

Jäähdytä kinkku nostamalla se ulos tai parvekkeelle. Anna levätä ainakin 20 minuuttia. Leikkaa kamara ja verkko irti kun kinkku on vähän vetäytynyt ja jäähtynyt.

Sekoita n. 0.5 dl sinappia ja munan keltuainen keskenään. Sivele seos kinkkuun ja ripottele päälle korppujauhoja. Kuorruta kinkkua 225 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin kullanruskea. Jatka jäähdyttämistä ulkona kunnes kinkku on selvästi jäähtynyt.