
Kahdesti friteerattu ja glaseerattu kana
Yangnyeom Chicken
4 henkilön ostoslista:
800g kanan filee
1x valkosipuli
1x chili
riisiviinietikka
inkivääri
korianteri
maissijauho
Frittiöljy
ketsuppi
gochujang chilitahna
hunaja
ruokosokeri
soija
seesamiöljy
seesaminsiemen
suola ja pippuri
Glaseeraus
3 rkl ketsuppia
2,5 rkl gochujang chilitahna
0,5 dl hunaja
0,5 dl ruokosokeri
2 rkl soija
1 valkosipuli puristettuna
1 rkl sesamiöljy
Sekoita kaikki aineet keskenään kattilassa. Kiehauta ensimmäiseen kuplaan. Siirrä sivuun.
Kanan marinointi
800g kanan filee
2 rkl riisiviinietikka
2 rkl silputtua inkivääriä
1 tl merisuola
½ tl mustapippuri
1,5dl maissijauho
Kuivaa kanat talouspaperilla ja leikkaa paloiksi. Lisää kulhoon kana, riisiviini, inkivääri, suola ja pippuri. Sekoita. Lisää maissijauhot ja sekoita. Leivitä maissijauholla lautasella kauttaaltaan palat kunnes ovat kokonaan peittyneitä/kuivia.
Friteeraa 180 asteessa pienissä erissä kahteen otteeseen: friteeraa ensin kaikkia paloja n. 3 minuuttia ja sen jälkeen vielä toisen kerran n. 2 minuuttia tai kunnes kuori on rapea ja kultainen. Laita kanapalat kuivumaan välissä talouspaperille.
Sekoita glaseeraus ja kanapalat keskenään. Koristele korianterilla, leikatulla chilillä ja seesaminsiemenillä.