
Konjakkigraavi
Parasta Joulupöytään
Ostoslista:
* 1 kg lohi fileetä
* 2-3 rkl karkeaa merisuolaa
* 2 rkl sokeria
* 2 rkl konjakkia tai brandya
* Rouhittua valkopippuria
* Tilliä
* Voipaperia ja foliota
Pyyhi kalan pinta kostealla talouspaperilla ja kuivaa sen jälkeen. Ripottele sokeri lohen pintaan ja voitele sen jälkeen konjakki esimerkiksi pullasutia käyttäen. Rouhi valkopippuria, revi tilliä ja lisää suola. Tasaa suola niin, että paksummassa kohdassa on enemmän. Kääri filee tiukkaan pakettiin voipaperin sisälle ja sen jälkeen folioon. Laita jääkaappiin tekeytymään n. 36-40 tunniksi. Kääntele pakettia välillä jääkaapissa.
Ennen tarjoilua pyyhi ylimääräiset suola pois. Leikkaa mahdollisimman ohuita siivuja ja koristele tillillä.
Vinkki: osan fileestä voi myös pakastaa myöhempää käyttöä varten. Ota tällöin lohi sulamaan muutamaa tuntia ennen tarjoilua ja leikkausta.