
Limejuustokakku
Raikas ja helppo kakku
30min
jälkiruoka
~8 henkilölle:
* 20cm irtopohjavuoka
* 200g kaurakeksejä
* n. 60g sulaa voita
* 3 Limeä
* 6dl vispikerma
* 400 g Philadelphia tuorejuustoa
* 1.5dl Tomusokeria
* 6 kpl liivatelehti
* 1 prk Mackays Lemon Curdia 340g
* 100g valkosuklaata
Pohja:
- Vuoraa 20cm irtopohjavuoka leivinpaperilla
- Murskaa kaurakeksit muruksi ja lisää sulanut voi. Sekoita tasaiseksi ja painele seos leivinpaperin päälle tasaiseksi kerrokseksi. Laita jääkaappiin kovettumaan.
Limekreemi
- Laita 6 liivatelehteä likoamaan kylmään veteen
- Pese huolella kaksi limeä ja raasta niiden kuori ilman valkoista osaa
- Vaahdota vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi
- Vatkaa tuorejuustoa kunnes se notkistuu. Lisää tämän jälkeen limeraaste sekä lemon curd ja sekoita tasaiseksi. Lopuksi lisää tomusokeri.
- Nosta liivatteet kattilaan, mutta älä purista ylimääräisiä vesiä pois. Sulata pienellä lämmöllä nesteeksi.
- Kaada ohuena norona kreemin joukkoon kokoajan sekoittaen.
- Lopuksi kääntele kermavaahto varovasti seoksen joukkoon ja asettele lopulta pohjan päälle. Tasoita tasaiseksi veitsellä tai lusikalla.
- Anna kakun tekeytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia
Koristelu
- Irroita vuoka varovaisesti käyttäen lämmintä veistä apuna
- Leikkaa valkosuklaasta pieniä kolmioita ja limeistä ohuita puolikuun mallisia paloja ja asettele kakun päälle