/limejuustokakku.png

Limejuustokakku

Raikas ja helppo kakku
30min jälkiruoka

~8 henkilölle:

* 20cm irtopohjavuoka
* 200g kaurakeksejä
* n. 60g sulaa voita
* 3 Limeä
* 6dl vispikerma
* 400 g Philadelphia tuorejuustoa
* 1.5dl Tomusokeria
* 6 kpl liivatelehti
* 1 prk Mackays Lemon Curdia 340g
* 100g valkosuklaata

Pohja:

  • Vuoraa 20cm irtopohjavuoka leivinpaperilla
  • Murskaa kaurakeksit muruksi ja lisää sulanut voi. Sekoita tasaiseksi ja painele seos leivinpaperin päälle tasaiseksi kerrokseksi. Laita jääkaappiin kovettumaan.

Limekreemi

  • Laita 6 liivatelehteä likoamaan kylmään veteen
  • Pese huolella kaksi limeä ja raasta niiden kuori ilman valkoista osaa
  • Vaahdota vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi
  • Vatkaa tuorejuustoa kunnes se notkistuu. Lisää tämän jälkeen limeraaste sekä lemon curd ja sekoita tasaiseksi. Lopuksi lisää tomusokeri.
  • Nosta liivatteet kattilaan, mutta älä purista ylimääräisiä vesiä pois. Sulata pienellä lämmöllä nesteeksi.
  • Kaada ohuena norona kreemin joukkoon kokoajan sekoittaen.
  • Lopuksi kääntele kermavaahto varovasti seoksen joukkoon ja asettele lopulta pohjan päälle. Tasoita tasaiseksi veitsellä tai lusikalla.
  • Anna kakun tekeytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia

Koristelu

  • Irroita vuoka varovaisesti käyttäen lämmintä veistä apuna
  • Leikkaa valkosuklaasta pieniä kolmioita ja limeistä ohuita puolikuun mallisia paloja ja asettele kakun päälle