
Lohiceviche
Limegraavattua lohta avokadomajoneesilla
4 henkilön ostoslista:
* 800g lohta
* 1x Korianteri
* 1x Iso punasipuli
* 4x Lime
* 2x Avokado
* 1x punainen medium chili
* "Peukalon" kokoinen pala inkivääriä
* Wasabi
* Majoneesi
Lisukkeeksi sopii hyvin:
- Uudet perunat
- Salaatti
Lohen marinointi:
- 800g lohta
- 3 limeä
- 2 rkl suolaa
- 4 rkl sokeria
Leikkaa lohi ohuiksi siivuiksi ja laita kulhoon. Sekoita suola ja sokeri lohen kanssa lusikalla ja lisää leikattujen limelohkojen mehut kalan päälle. Laita kylmään tekeytymään vähintään tunniksi, voi olla pidempäänkin.
Avokadomajoneesi:
- 2x Avokado
- 1x lime
- Reilu rkl wasabia
- 2-3 rkl majoneesia
- Suola & sokeri
Leikkaa avokadot pieniksi paloiksi ja lisää limen mehu, wasabi sekä majoneesi. Painele haarukalla mahdollisimman tasaiseksi. Lisää tarvittaessa vähän suolaa ja sokeria oman maun mukaan jos wasabi maistuu liikaa.
Koristelu:
- Korianteria
- Punasipuli
- Inkivääri
- Chili
Saksi korianteri pieneksi silpuksi ja leikkaa punasipuli, chili sekä inkivääri pieniksi paloiksi.
Ota kala pois marinoitumasta ja kaada kalapalat siivilään ylimääräisen mehun poistamiseksi. Sekoita lohisiivut punasipulin, chilin ja inkiväärin kanssa keskenään. Asettele lohi laakeaan astiaan ja lusikoi avokadomajoneesi kalan päälle. Lisää lopuksi korianteri.