
Punainen currykastike
Sopivan tulinen arkiruoka
Ostoslista: n. 6-7 annosta
* 3x 250g kirsikkatomaattirasia
* Purjo
* 1-2 punasipulia
* 4 kynttä valkosipulia
* 2tlk kookosmaito
* 400g katkarapu
* 1-2 limen mehu
* 4 rkl tomaattipyree
* 1 rkl punainen currytahna
* 1 rkl Gochujang
* 1 rkl Sambal olek
* 2 rkl soijaa
* 2 rkl valkoviinietikkaa
* 0.5 dl ruokosokeri
* Öljyä
* Chilimaustetta, suolaa, currymaustetta maun mukaan
* (Jauhoja tai maizena)
Laita katkaravut sulamaan lautaselle tai sulata kylmän veden alla.
Leikkaa purjosta vihreä osa irti ja pilko pieneksi. Puolita kirsikkatomaatit ja laita sivuun odottamaan. Pilko lime lohkoiksi.
Pilko valkosipuli, punasipuli ja purjon valkoinen osa pieneksi ja heitä wokkipannuun öljyn kanssa. Kuullota lyhyesti.
Lisää kaikki kuivat mausteet, ruokosokeri sekä maustetahnat ja paista hetki.
Lisää kirsikkatomaatit ja kaikki nestemäiset mausteet, anna porista ainakin 15 minuuttia.
Lisää kookosmaito ja tarkista koostumus, jos on liian vetistä niin lisää hieman jauhoja. Lisää lopuksi katkaravut, purjon vihreä osa ja limeen mehut. Tarjoile riisin kanssa.