
Kahden kalan tryffelivinegrette
Lohta ja siikaa yuzutryffelivinegrettellä
2h
kala
4 henkilön ostoslista:
* 600g lohta
* 300g siikaa
* 1x Sitruuna
* 1-2x Lime
* Tryffeliöljy
* Oliiviöljy
* Valkoviinietikka
* Suola ja sokeri
Lisukkeeksi sopii hyvin:
- Uudet perunat
- Salaatti, esimerkiksi Halloumi-mansikkasalaatti
Tryffelimarinadi:
- 4 rkl sitruunamehua
- 4 rkl limemehua
- 4 rkl tryffeliöljyä
- 6 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl valkoviinietikkaa
- 2 tl suolaa
- 4 rkl sokeria
Mittaa ja sekoita kaikki aineet keskenään. Leikkaa lohi ja siika ohuiksi siivuiksi ja asettele laakealle astialle yhdeksi kerrokseksi. Ripottele kalan päälle suolaa maun mukaan (n. 4-5 tl)
Peitä kala kokonaisuudessaan marinadilla ja anna maustua jääkaapissa 1.5 - 2 tuntia.