/tryffelikala.png

Kahden kalan tryffelivinegrette

Lohta ja siikaa yuzutryffelivinegrettellä
2h kala

4 henkilön ostoslista:

* 600g lohta
* 300g siikaa
* 1x Sitruuna
* 1-2x Lime
* Tryffeliöljy
* Oliiviöljy
* Valkoviinietikka
* Suola ja sokeri

Lisukkeeksi sopii hyvin:

Tryffelimarinadi:

  • 4 rkl sitruunamehua
  • 4 rkl limemehua
  • 4 rkl tryffeliöljyä
  • 6 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 2 tl suolaa
  • 4 rkl sokeria

Mittaa ja sekoita kaikki aineet keskenään. Leikkaa lohi ja siika ohuiksi siivuiksi ja asettele laakealle astialle yhdeksi kerrokseksi. Ripottele kalan päälle suolaa maun mukaan (n. 4-5 tl)

Peitä kala kokonaisuudessaan marinadilla ja anna maustua jääkaapissa 1.5 - 2 tuntia.